2014. február 14., péntek

FÉLTÉKENYSÉG

Ne azt nézd, hogy mi a divat, hanem hogy ki vagy..

A nagy diszkózások idején Dorka sem maradhatott ki a bulikból. Dorka amolyan "töltött galamb"típus volt, okos tekintetű, széparcú,arányos termetű.Mégis irigykedett anorexiás kinézetű barátnőire.Kora ifjúsága arra ment rá, hogy roham-fogyókúrákkal igyekezett a vézna divathoz felzárkózni.Az volt a rögeszméje, hogy ezzel az általa "daginak" titulált külsővel nem kell majd egy férfinak sem, el volt keseredve, mert a fogyókúrák nem sok eredményt hoztak, így szépen fel is hagyott velük.
Aztán egy szép nap a diszkóban Gyuri felkérte táncolni.Gyuri magas, jóképű fiú volt, biztos anyagi háttérrel,mindenhol a társaság középpontja, a lányok körülrajongták. Dorka nem is értette, Gyuri miért vele, a "dagival" foglalkozik.De Gyuri nemtágított mellőle és meggyőzte arról, hogy pont azért tetszik neki Dorka, mert nem deszkasovány manöken, őt sose vonzották az ilyen nők, neki egy olyan "okos töltött galamb" rendeltetett, mint ő.
Kapcsolatuk egyre jobban elmélyült, Dorka a felhőkben járt boldogságában, majd három év múlva összeházasodtak.
Szépen éltek, de a fiatalasszonyban a bódulattal teli hónapok után egyre jobban motoszkált a "kisördög"- az a bizonyos zöldszemű. A férjét továbbra is körülrajongták, ami őt mindjobban kétségbeejtette. Mindig is benne volt a gyanakvás, talán ha rászánta volna magát, megbeszélhették volna Gyurival.De ehelyett elhatározta, még csinosabb lesz, mint férje rajongói. Kemény testedzésbe kezdett, alig evett valamit, átfestette a haját,-mikor tükörbe nézett, nem ismert magára..
Miután Gyuri a hosszabb kiküldetésből hazajött és meglátta Dorkát, kétségbeesve ordított.-Hogyan nézel ki, mit csináltál magadból? Zörögnek a csontjaid, szörnyen néz ki a hajad!  -Azért szerettem beléd,mert más voltál, mint a többiek!
Dorka zokogott, de erre sem kapott észbe.Titokban zsebekben kutatott, megnézte Gyuri mobil-üzeneteit, elolvasta emailjeit. Szinte belebetegedett a féltékenységbe.
Végül Gyuri,-aki őszintén szerette a feleségét-nem nézhette tovább Dorka "ámokfutását". Közösen megbeszélték, hogy pszichológus segítségét veszik igénybe.
A kezelés sikerrel járt, Dorka ráébredt lehetetlen viselkedésére.Rájött, hogy a saját életét mérgezte meg féltékenységével.A házasságuk rendbejött, azóta gyönyörű kisfiúk született.

Irtam ezt a történetet a szerelem napján,azzal a célzattal,hogy nem elég valakit szeretni.
A szerelem olyan, mint egy szép virág.A pompás virág maga a szerelem, de a virág szára a bizalom. Csak együtt virulhatnak.. 

Ilona B.T.
Kép: saját



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése