2019. május 3., péntek

A felfedezés

Ma nagy felfedezésre jutottam, aminek azt a mondást adhatnám,hogy "az okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján."Nem tudom, miért, de nekem mindig az utóbbi jön be...
Kicsit megviselt a mostanában állandóan változó idő. Sajnos "ifjú" szervezetem már nehen tud akklimalizálódni ehhez a kesze-kúsza időjáráshoz, állandóan fáradt vagyok, ha teszek valamit, ha nem. De ma nagy elhatározást tettem, miután fáradt ébredésem után kikúsztam a konyhába az este lefőzött kávémért. Majd én megmutatom magamnak!
Kint lenge szél fújdogált, de  nekigyűrkőztem a fűvágásnak.Egész jól ment, le-le ültem, de végül sikerült végeznem a kertben és az udvaron is.  Piszkosul elfáradtam, a nyelvem is lógott-és itt térek rá a felfedezésemre. Sose méláztam még el azon, hogy a fáradtságnak-mint negatív fogalomnak többféle arca van. Van a henyélős, amikor ledőlök, mert egyszerűen fáradt vagyok, de van egy olyan is, amit most, a fűvágás után éreztem. Tudtam, mitől fáradtam el és majdhogynem boldog voltam.Mert ez a teremtő, fizikai munka utáni fáradtság volt, ami pozitív!Végre megtudom magyarázni magamnak, mitől vagyok fáradt!
Most már csak az agyamban kellene valahogy helyretenni a dolgokat...:)

Mai képek:

2019. április 29., hétfő

A krumpli

"Drága Mindenki! Drága minden!"
Egyre többet gondolok szegény anyámra.Nemcsak a közelgő anyák napja miatt.Milyen boldog lenne, ha tudná, milyen értékes kajával tömte tele mindig éhes gyomrunkat esténként, mikor befaltuk a tányér paprikás krumplit, sőt, kiegészítés címén néha lepottyant egy kis töpörtyű, sőt, szalonna is. De akkor, ókorom elején ezek voltak a legolcsóbbak...
Tegnap ugyanis elfogyott az itthon tárolt egy-két kiló krumplim, az utolsó két szemből sültkrumplit csináltam. Tudjátok, én olyan vagyok, hogy szeretem, ha mindenből van itthon egy kicsike, hogy ne jöjjek zavarba, ha hirtelen valaki idetalál. No, mondom, most éppen nem esik az eső, kimegyek a boltba és pótolom a hiányokat. Volt ám krumpli, s mikor ránéztem az árára, hát úgy jártam, mint a muskátlival...Háromszáz kilencven valamennyi( a végét már nem láttam az előttem ugráló csillagoktól). Igen, 1 kg ára.És ez nem az újkrumpli, mert az a duplája. Hja, a töpörtyűről már nem is beszélek... Rögtön meg is fejtettem a nagy rejtélyt: a hozott ebédhez miért mindig száraz rizsköretet adnak.
Tudjátok mit? Inkább zavarba jövök.Nálam nem fogja senki az éhségét krumplival enyhíteni! Még én sem...

Kép: Net
..

2019. április 28., vasárnap

VÁGY-JÁTÉK /APEVA csop./ 1-7.

1 .

Vágy:
lélek
reménye,
sóvárgása
valami után.
/BI/

 2.

Rég'
volt már,
kérdeztem:
-Barát maradsz?
-Igen! -s eltüntél...
/BI/


3.

Jöjj!
Várlak
boldogság,
csak egy kicsi
kellene nekem...
/BI/

4.

A
vágyam
baráti
ölelés volt
-te mást képzeltél-...
/BI/

5.

Ha
a vágy
lehetne
álom, akkor
kísérts, hű kutyám.
/BI/

6.

A
vágyam:
ne legyek
tehetetlen,
kiszolgáltatott.
/BI/

7.

Még
egyszer
szeretném
anyám haját
megsímogatni...
/BI/