2018. március 22., csütörtök

Fagyos március

Belefáradtam a télbe,
zimankós március,-ki kérte?
Hidegrázós, hosszú napok,
a kályhában még tűz ropog,
hó alatt a tulipánok,
álmatlanul hánykolódok...
Bárcsak jönne már egy sugár,
hisz' a tavasz kaput nyit már,
napsugár és fény kellene,
de a földet sár lepi be.
"Sugárnak mi célja-köze 
ha nincs, ki visszatükrözze?"
/BI/
Az idézet: Hidas Antal: Elutaztál c. verséből való

Kép: Google


 

2018. március 20., kedd

Napi örömök

Tavasz első napja van.Nem erről ábrándoztam. Az udvaron jeges hóbuckák, hideg idő,olvadásnak nyoma sincs, az éjjeli friss hó újra ellepett mindent. Szegény fák fagyott rügyekkel szenvednek, a tulipán, mely már szép leveleket bontott, most a hó alatt fulladozik.
Mit is tehetnék ebben az időben? Havat lapátolni biztos nem fogok, elegem van belőle! Mivel korán ébredtem, gondoltam, délelőtt elkészítem az ebédet 1-2 napra, aztán pihenek, úgyis eléggé megviselt ez a fagyos időszak.
Sajnos, nálam általában nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezem.
Mikor nekiálltam volna a főzésnek, amihez fakanálra lett volna szükségem, kihúztam(volna) az evőeszközöket tartalmazó fiókot és megdöbbenésemre a fiók fedőlapja a kezemben maradt.
Ó, édes, ékes szép anyanyelvünk!-mondtam a magamét, persze nem a legszebb szavakkal...
Hirtelen olyan fáradtság tört rám, hogy le kellett ülnöm. Túl sokminden ért az utóbbi hónapokban, nem vesztegetem rá a szót, de szinte minden, ami elromolhat, az elromlott. Nekem is hihetetlen, hogy szinte minden, egyszerre. És most itt ez a fiók! Szerencsére a tartalma nem szóródott szét, óvatosan kihúztam és elkezdtem a javítást. Azaz elkezdtem volna, de az egész belülről műanyag,csak az a bizonyos fedőlap fa és mint konstatáltam, két fadugó tartotta az egészet. Sajnos a műanyagba egy csavart sem tudtam behajtani,mert rögtön letört. Ki a csoda tervezi ezeket a modern bútorokat?
Egyszóval a főzésem elmaradt, délutánig elrepült az idő, míg nagynehezen úgy-ahogy sikerült rögzitenem az előlapot.
El vagyok keseredve! Bármit vesz az ember minden szar, semmilyen, idő előtt tönkremegy...
Nemrégiben hasonlóan jártam egy polcos szekrénnyel, amit szintén a konyhába vásároltam, a konyhai kisgépek számára, de az szerencsésebben végződött.
Bementem a városi bútorboltba, találtam is megfelelőt, lemértem, majd kimentem a bolt előtt parkoló kocsimhoz, nézegettem a karommal hadonászva, hogyan is fog beférni a polcos szekrényke, mert azért nem volt olyan kicsike. Akik láttak, biztos azt hitték, hülye vagyok, amint ott forgolódom a kocsinál. Aztán bementem a boltba, mondtam az eladónak, hogy melyik terméket kérem, kifizettem. Azt mondta az eledó, menjek ki, maj ő kihozza.Ekkora udvariasságra nem is számítottam, meghatódtam. Aztán kijött az eladó, a hóna alatt egy lapos dobozzal. Kérdezem: hát ez mi? Azt mondja, a polcos szekrény, ezt nekem kell majd összeszerelni!
No, hát ezért kellett nekem egy félórát méricskéni és bolondot csinálni magamból! Bedobtam az egészet a hátsó ülésre...
Itthon aztán összeszereltem ,csak azt tudnám, hogy a szerelési időt levonták-e az árból? De már úgyis mindegy, mostnában nem fogok bútort vásárolni. Már öreg vagyok egy szerelőtanfolyam elvégzéséhez.És azt is én fizetném...
/BI/
Kép: net