2018. július 25., szerda

Neked, ember /játékhoz/

 / Futürion versforma /

Amíg a gondolat éles, mint a penge,
koncentrálva szépre, ok van reményre,
jövő
béke.

Szitakötő repdes, virágról virágra,
vonzza őt az illat, a szinek világa,
napfény,
kék ég.

Tücsökciripelés legyen a hangzavar,
nem jajszó , ordítás, mit a "vihar" kavar
széllel
bélelt.

Művész-et cetera, tegyél érte gyorsan,
még van lehetőség, de alkalom illan,
locsogsz
topogsz.

Fekete fellegek, olvadó jéghegyek,
világégés, halál, vigyázat, emberek!
hőség
bőség.

De ha odafigyelsz, az égbolt kiderül,
szitakötő repdes, tücsök hegedül
neked
ember.
/BI/

Kép: Net




2018. július 23., hétfő

KI-be kapcsolás

Gondolom, többen vannak olyanok, akiknek úgynevezett kényszercselekedeteik  vannak. Gondolok itt arra, hogy az illető távozni készül hazulról, de ötször visszamegy megnézni, bezárta-e az ajtót, vagy elzárta-e a gázt, eloltotta-e a villanyt, stb. Szerencsére én nem szenvedek ilyesmiben, de elárulom, nekem is van egy hobbim, ami engem bosszant a legjobban.
Nagyon fülledtek a nappalok és éjszakák ezen a nyáron, sokszor szinte levegőt sem kapok, különösen, ha a besötétített szobába kényszerülök a tűző sugarak elől. A  levegőt egyedül az alsó régióból felhozott álló ventilátorom mozgatja meg némileg, ami teljesen zajtalanul forogva keveri a levegőt reggetől estig.
Éjfél felé, mikor lefeküdni készülök, még néhány percet elmélázok itt a gép előtt, közben reflexszerűen kikapcsolom a ventilátort. Aztán jóízűen durmolok vagy két órát, majd hirtelen felriadok, jeszusom, a ventilátort nem kapcsoltam ki, még zárlat lehet és fújhatom a füstöt. Kótyagosan odakúszom a ventilátorhoz, kikapcsolom, majd ismét lefekszem, közben mindig elhatározom, hogy holnap be sem fogom kapcsolni, mert lám, most is milyen kellemes hűvös van.Egészen reggelig, mert akkor jövök rá, hogy az éjjel nem ki, hanem bekapcsoltam a ventilátort...
/BI/