2017. július 14., péntek

ARY szonettkoszorújához (pályázat) Lélekdícsérő

/Javított/
XII. szonett-jelige: szeretet
A lélek nem más, mint Isten szikrája,
izzón élni Isten kegyelméből,
földi létben szeretve lenni szívből,
nem sodródni reménység árjában.
Legyen minden nap lelkünkben szeretet,
s este, ha kinyitom ablakomat,
az égi sötétben látom arcodat,
vörös rózsák illata közt lebeg.
Minden gondolatod, kis rezzenésed
tükör- megmutatja belső éned,
a hitedet, mely szerelmed nektárja.
Ne hullócsillag legyen szerelmünk,
mennyei húrokon pendüljön lelkünk.
Testünket égi fénye dajkálja.
Bartha Ilona

2017. július 9., vasárnap

Kedves BARÁTAIM!

Nagyon meleg van, engem kicsit lehangol, fáradékonnyá, némileg ingerültté tesz ez a hőség.Gondolom, nem csak én vagyok így ezzel.
Most, hogy sütögetem az ebédre a rántotthúst és közben törölgetem a homlokomról a verítéket, furcsa gondolataim támadtak. Nehéz az élet manapság, az embert itt-ott atrocitások érik és legyünk őszinték, kimondva vagy kimondatlanul mi sem kíméljük egymást minden esetben.Ezért arra gondoltam, szerezzünk egymásnak egy szép napot! Igazán nem kerül semmibe, oly sokszor érzem azt, hogy még egy jó szó is képes széppé varárzsolni a napomat. Lehet, hogy nem mindenki örül az ötletemnek, nem játékról van szó, nem kötelező résztvenni benne.
Tehát arra gondoltam, válasszatok magatoknak a barátaitok, ismerőseitek közül két embert, akik közel állnak hozzátok valamilyen okból és írjatok róluk néhány szép szót. Ki ne örülne ennek? Bár nem könnyű, mert például nekem kevés lenne a tíz ujjam is, ha hirtelen kapásból választanom kellene, mert majdmindenkiben találok szeretnivaló tulajdonságot.
Az én egyik választottam  ERZSÉBET PÁDÁR.

Erzsikém, nagyon szeretem az odafigyelésed, érzem a szereteted, bár még ,találkoztunk személyesen. Sok mindenben azonosak a meglátásaink, egyszerű vagy.
őszinte vagy, Te is szereted a kertészkedést és mindenkihez van egy jó szavad, egy mosolygó lájkod. Maradj meg mindig ilyennek! Puszillak!

A másik választottam bizonyára csodálkozni fog, hogy Őt jelöltem, hiszen e röpke időre, míg be tudok lépni, sokszor csak annyira futja, hogy egy szivet hagyok a versei alatt. Régen ismerem már, de szintén nem találkoztunk még, lelkileg nagyon közel van hozzám, a versei újra-és újra elvarázsolnak.Egyszerűen nem tudom, hogy lehet valakiben ennyi szép és ami fontos, ki is tudja fejezni, életet lehel minden gondolatba.Nekem Ő a VARÁZSLÓ! És a példaképem!
Ő ETELA DVORÁK! Szeretettel ölellek, Etkám!