2019. január 5., szombat

A POET.HU étékelése a 2018-ban közölt verseimmel kapcsolatosan

Véget ért a 2018-as év, és ebből az apropóból szeretnénk néhány érdekes statisztikai adattal meglepni téged.
2018-ban egy-egy szerzőnek átlagosan 7 verse jelent meg a www.poet.hu cím alatt. Tőled 27 verset publikáltunk az év során, ami jóval meghaladja az átlagot. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 13.5 naponta került fel tőled vers a Poetre. Igazán termékeny vagy, csak így tovább!
A 2018-ban publikált verseidet összesen 2805 alkalommal tekintették meg látogatóink, ezzel pedig az év legolvasottabb szerzőinek felső 20%-ába tartozol. Gratulálunk! Húsvét című versed volt a legnézettebb 198 megjelenéssel (egy-egy alkotást átlagosan 187-en szoktak megtekinteni).
176 alkalommal voltak olyan hatásosak soraid, hogy az olvasók kedvencnek jelöljék őket. Révedezés című versed volt a legnépszerűbb 11 kedvencnek jelöléssel. Ez a versed az idén publikált művek több mint felénél sikeresebb volt!
285 hozzászólással is gazdagodtak a verseid az év folyamán. E tekintetben Nemcsak emlék című versed vitte a pálmát 20 hozzászólással.
Ha szeretnéd, hogy 2019-ben még többen olvassák műveidet, érdemes megfontolnod a Poet.hu GyIK-jában leírtakat.
Mint minden évben, idén is publikussá tettük az oldalunk statisztikáit. Ha pedig még nem követsz minket, várunk téged a Poet.hu Facebook oldalán, és a Poet Facebook közösségében, vagy követhetsz minket akár levélben is!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a verseidet, és ihletben gazdag új évet kívánunk!
poet.hu
Versek - Adj hozzá te is, és gyűjtsd a kedvenceidet!

Születésnap


 
188 ismerősöd írt az idővonaladra a születésnapod alkalmából.
Bartha Ilona fényképe.
Bartha Ilona
  • Sajószöged
  •  
  •  
    Köszönet
    Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik születésnapomon felköszöntöttek. Igazi meglepetés és öröm volt számomra a mai nap. Egyrészt azért, mert 1-2 év óta már sehol nem jegyzem a születési dátumomat, arra gondolva, hogy idősebb korban az ember már legszívesebben elfelejtené, ennek ellenére olyan sokan gondoltatok rám.
    Tudjátok, ha az ember öregszik, már minden baja előjön. Itt fáj, ott fáj, Uram bocsá' elfelejt dolgokat, kétszer annyi idő alatt csinálja meg azt a munkát, amit korábban szinte észre sem vett és már elkészült vele.Mindezt nem panaszként írom, adja Isten, Nektek is legyen módotok a sors kegyelméből megtapasztalni.
    Mégis: érdekes, néha magam csodálkozom a legjobban , hogy már ebben a szép korban vagyok. Ugyanis a testi bajokat leszámítva mintha ugyan olyan lennék, mint fiatal koromban. A humoros dolgokon hagosan és szívből kacagok, a fájdalmas esetek éppúgy megviselnek, mint régen.Sőt, az idő jóvoltából rámrakódott tapasztalatoknak köszönhetően még kiegyensúlyozottabb,nyugodtabb lettem.
    Ma felhívott egy barátnőm és az előbbi dolgokról beszélgettünk. Akkor magyarázatként a következőket mondta, amit Kóbor János említett egy interjúban: az előbbiekben leírtak azért vannak így, mert "egy idő után a test és a lélek különválik".Ezt eddig is sejtettem, hiszen sokat hallottam, hogy a lélek nem öregszik, de ilyen módon megfogalmazva még nem hallottam. Még mondja valaki, hogy az ember nem tanul a sírig!
    Mégegyszer mindenkinek köszönöm!
    Köszönöm a FACEBOOKNAK!
 

2019. január 4., péntek

Éjfélt üt az óra

Az óra mutatója- már csak egy pillanat-
körútját járva lassan éjfélt mutat,
egy szívdobbanás még és vége
nemcsak az évnek,
hanem az eddig leélt életednek.

Átlátszó függöny mögé bújik a múlt,
-boldog, boldogtalan út-ami eddig volt,
a titokzatos kapu előtted kitárul,
s te ott toporogsz a térben bizonytalanul,
nem tudod, sima lesz, vagy rögökre lépsz-e,
-mert még sohasem jártál erre.De menj,
mindig csak előre!

Légy Te, Uram habzó tengeren a világítótorony,
fényed világítson, ne hánykolódjak a hullámokon,
egyedülélőknek légy remény, egy kinyújtott kéz,
családoknál szeretetkötél, mely erős és összeköt,
kis hazámban és a viágon legyen béke
s összetartás az emberek között...

Kép: Net
/
BI/

2019. január 2., szerda

Jánosbogárka

Jánosbogárka

2018. december 21.
Néztem most a Fábry-műsort, aminek a végén a nyiregyházi gyermekkórus gyönyörű karácsonyi dalokat adott elő

Azért borzasztó, mikor az ember már abba a korba kerül, hogy mindennel kapcsolatban vannak emlékei.
Most arra gondoltam, valamikor-még az általános iskolában én is kórus-tag voltam.De csak rövid ideig...
Történt, hogy a Jánosbogárka dalt adtuk elő. Nekem mély, alt hangom volt és míg a .többiek az egekig szárnyaltak az énekükkel, nekem mindig csak azt kellett dörmögnöm, hogy csillog, villog. Majd meg ütött a guta, meg is untam a dolgot és egyszer a rekedt hangommal belerondítottam a szárnyaló énekbe. Mondanom sem kell, Gábor bácsi rögtön kivágott, mint a rothadt almát.
Szóval ez jutott eszembe, meg az, amit itt olvastam valakitől, hogy csak a hangom miatt nem lettem operaénekes...:)
/BI/

Kép: Net 


2018. december 30., vasárnap

BUÉK

Kedves Férfiak! Most aztán kapjátok össze magatokat és legyetek Ti az elsők, akik boldog újévet kívántok. Mert én-mint már többször említetettem, babonás vagyok! Ebben az esetben ez azt jelenti,  hogy egy nő csak akkor  kívánhat hasonlót, ha már előzöleg egy férfi kívánta neki ugyanezt. Különben oda a szerencse! Hogy miért? Fogalmam sincs, ill. hogy is lehetne másképp' ? Én ehhez tartom magam és miután megkaptam, ami nekem jár, van bátorságom az én kívánságaimmal is előhozakodni...
Most magamban éppen búcsúzkodom ettől az évtől, bár őszintén szólva nem érdemli meg a búcsúztatást. Ugyani több volt benne a rossz, mint a jó. Már a januárom azzal kezdődött, hogy a feszültség-ingadozások következtében lerobbant minden elektromos kütyüm, a TV-től kezdve a mikróig, Aztán elhalálozások a családban, kutyám elvesztése és még sorolhatnám. De voltak jó-és említésre méltó esetek, barátságok és csalódások, amit azért említek a jók között, mert jobb előbb, mint utóbb...
Szóval azért nincs harag, békét kötöttem az ó évvel és most ezerrel főzöm a kocsonyát szilveszter estéjére engesztelésemül. De nagy reményim is vannak az új évre, ezért ma már megfőztem az újévi lencselevest némi szerencsében reménykedve. Ma még arra is gondoltam, hogy süteményként és jelképként máglyarakást készítek, ehető máglyára a sok rosszal, majd a gyomromban elég.Hiába, nálam már a kaják a legkifejezőbbek  minden tekintetben. Ugyanis minden a gyomromra megy...
Kívánok Mindenkinek szorgos készülődést és

                                              NAGYON BOLDOG, BÉKÉS ÚJ ÉVET!