2019. augusztus 26., hétfő

Az ok

Mostanában nekem is feltűnt( :D), hogy általában a régi verseimet teszem fel,nem nagyon írok újakat.  Az ok:nincs időm! Azaz-egy fenékkel nem lehet két lovat megülni,-ahogy a közmondás mondja. Mellesleg én egy lovat sem tudok megülni még egy fenékkel sem...
Bizonyítékaim is vannak, ha valakit érdekel. Kezd megtelni a kis kamrám, üveg-üveg hátán..Tudjátok, én amolyan gyüjtögető típus vagyok, ennek még nem vettem kárát, csak hasznát. Kivéve a takarításokat.
Nekem az az elvem, hogy amit Isten adott, azt nem szabad elpocsékolni, így feldolgozok minden gyümölcsöt, zöldséget, de megbecsülöm azt is, amit kapok, ha sok van valamiből, én is osztogatok, akinek kell. Jó is lesz télen nézegetni, sőt, több télen, mert nem igazán fogy, de azért jó érzés, ha az ember tudja, van tartaléka. Mert ugye sose tudni, mi történik holnap, a jövő még elöttünk van, -már akinek..Az üvegekben nem csak a nyár ízei vannak, hanem Isten áldásával a sok a munka, -ültetés, kapálás, locsolás stb. Ha egy kamra polcán pihenő üvegre nézek, ez mindig eszembe jut és leginkább az, hogy én csináltam, a munkát én végeztem,-amolyan sikerélmény.
Kedves nőtársaim, tudom, nem csak én vagyok így ezzel. Áldás Rátok!

Fagyasztó


Néha azért hasznomat veszem magamnak(ritka alkalom ). Tegnap leeresztettem a fagyasztó-ládát, mert már nem fért bele semmi, az oldalán vastagon volt a jég. Hiába, ezt is meg kell néha csinálni. A munka hátránya az, hogy ki kell belőle pakolni és vissza. De milyen csodák vannak! A fél láda tele volt magozott meggyel és cseresznyével, még a tavalyi, mert az idén semmi nem lett. még jó! Na, és a sok eper, amit egész télen kerestem vitaminpótlónak, de nem találtam. Mert ugye a lényeges dolgok mind alul vannak, ameddig sose jutok el, csak ilyenkor.
Szóval rögtön félretettem 2 zacskó meggyet és abból csináltam meggyespitét. Ez a jutalom-falatom.. No, és a jég tapogatása sem jött rosszkor..
/BI/