2021. február 1., hétfő
A tortilla lap
A Fb minden nap megkérdezi tőlem, mi jár a fejemben? No, ha én naponta beszámolnék arról, mi jár a fejemben, többet nem kérdezné meg, hanem letiltana, mert egy pár nap alatt betelne az összes oldalam.
Ma például azzal kezdtem a napot, hogy röstellkedtem. Mert Ti mindnyájan olyan tökéletesek vagytok, bezzeg én, de ne vesztegessük erre az időt...
Szóval elhatároztam, hogy ma kísérletezni fogok.Mert- mivel is telik legjobban és aránylag kellemesen a vírusüldözési idő ebben a nagy bezártságban, mint az evéssel. Nagyon szeretek rágcsálni, ha egérnek születek, e téren már biztos világbajnok lennék közöttük. Még szerencse, hogy nem igazán látszik rajtam.
Nagyon szeretem a sajtos stanglit és a pizzát, gyakran készítem ezeket, de őszintén szólva már kicsit unom. A minap írtam, hogy most tortillát fogok csinálni, olyan szép neve van! Itt a fínom maradék csirkepörköltem és a bablevesből is remek csilisbabot fabrikáltam, milyen jók lesznek ezek tölteléknek a tortilla lapokba.Már ahogy én elképzeltem...
Leírás szerint e kerek tészta-lapok elkészítése a világ legegyszerűbb dolga. Dalolva meg is csináltam. Aztán,-amikor tölteni akartam-nem akarok túlozni, de ezek a lapok olyan kemények voltak, hogy a kerti szegély laposköveim krémesnek tüntek hozzájuk képest.Lehetetlen volt hajtogatni őket.
De nem adom fel, ki fogom kísérletezni, hogyan puhítsam meg ezt a fránya tortilla lapot! Csak idő kérdése, az meg most van...
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)