2018. július 21., szombat

Gyümölcstelen napok /játékra/

Megadott szavak: lámpafény, konyhakés, kontraszt, libidó, gyümölcstelen

"S azok a téli éjszakák!
kapu alatt vacog a vágy:
egy konyhazug, egy szalmazsák-
ha ennyi lenne a világ..."
/Zelk Zoltán: Sirály/

Eta minden nap főzött magának. Ez neki már olyan volt, mint egy szertartás. Mikor még együtt volt a család, munka után a koraesti órákra tevődött ez a tevékenység frissen főzött vacsoraként gyerekei és férje számára. Boldog volt, mikor látta arcukon a megelégedettség örömteli kifejezését.

Mióta nyugdíjas lett és egyedűl maradt, a "szertartása" az ebéd készítés idejére tevődött át. Most is az életlen konyhakéssel(mert az mindig életlen volt) aprította a hagymát, mára hagymás zsíroskrumplit tervezett rántottpárizsival, uborkasalátával.
Szája szegletében halvány mosoly játszadozott. Neki a napi monotonság nem kényszer volt, egyfajta szabadságként élte meg az egyedüllét óráit, napjait, éveit. Hosszú volt az út idáig és még most is becsülte az időt. Szinte sajnálta azokat az idősebb, a társasház árnyékában ücsörgő embereket, akik dologidőben csak panaszkodtak, bajaikat sorolták, szemüket törölgették és pletykáltak. Ők még nem tudják, milyen rövid az élet és ebből a "rövidségből"mennyi időt elvesztegetnek?
Délután olvasgatott, tévézett, majd megsétálttta a kutyáját és este-különösen a nyári évszakban-kitára az ablakokat, kikönyökölt, lenézett a csendes utcára, ahol már imbolygott a lámpafény, éles kontrasztot képezve a sötétedő éggel és az egyik toronyház mögött kukucskáló Holddal. Fel-fel tűnt egy-egy összekapaszkodó pár, távolabb, a járdán. Fiatalok!
Újra mosolygott, arra gondolt, hogy valamikor, a gyerekek lefekvése után néha a férjével rövid sétát tettek ők is ugyanígy a ház előtt. A friss levegőn szemükben ott bújkált a szeretet melege, ilyenkor férje megsímogatta a haját és átölelte a vállát.
Ma már gyümölcstelen a libidó, de nem búslakodott ezen, bár jó lett volna együtt megöregedni. De neki ez a sors jutott és ő ezt megnyugvással elfogadta...

Elrévedezett, mikor hirtelen felberregett a telefon. -"Mama"-és az unokája csak csicsergett, csicsergett vidám gyerekhangján...
/BI/
Kép: net

2018. július 19., csütörtök

Érthetetlenség, Gyakorlás, Haiku

Érthetetlenség
Az én igazságom az-az enyém.
A te igazságod az-a tiéd.
És az ő igazsága?
Az ott van a ti igazságotok között,
mert mindenkinek meg van a maga igazsága...
De akkor hol van az az egy?
Az EGY igazság?
/BI/





Naponta próbálom gyakorolni....
" Ha az ember egyszer abbahagyja a búslakodást amiatt, ami már megtörtént és nem szorong többé amiatt, ami talán sose történik meg, akkor képes tökéletesen belehelyezkedni a jelen pillanatba. Akkor kezdi el élvezni az élet örömét."
... Továbbiak



Haiku

a sötétben félsz
mert nagyon világosak
a félelmeid
/BI/


Dicsekedés

Csak dicsekedni akarok...Igaz, ez két éve volt, azóta sokkal "bölcstelenebb" lettem. Mert két év nekem már nagy idő, és mint tegnap említettem, a sok bölcsesség már nem fért a fejembe, testem más részeire rakódott...Nem mintha vesztettem volna valamit...

Zuhé

Zuhé
Az úgy vót, hogy tegnap a nagy fülledtség miatt csak úgy, magamban imádkoztam egy kis esőért. De az éjjel nem esett, reggel korán már hőt sugárzott a nap, így bekarikáztam a központi boltba, mert már kenyerem sem volt.Sajnos itt, a szomszéd utcában megszünt a kisbolt, mert nem volt kifizetődő, aminek következtében teljesen letargiába zuhantam, mert mi lesz velünk, idősekkel a későbbiek folyamán? Én most még -ha nehezen is, elballagok, vagy bebiciklizek, vagy kocsikázok a központba, míg bírok...De utána? Szóval tervezem a "jövőmet"...Kezdem átérezni, mit élhetnek át azok a falusiak, ahol még bolt sincs. Sok itt az idős ember.
Szóval megjártam a boltot, utána főztem, majd most gondoltam-fűrészelni jaj de jó-kimentem és a tegnap leaprított ágakat fel akartam fűrészelni.Alig értem ki a kertbe, nagy dörgés, villámlás, majd akkora zuhé keletkezett, hogy alig tudtam berohanni a házba. A gravitációt megcáfolva vízszintesen esett...Mert ha Isten ad, akkor két kézzel ad...De
legalább megkímélt a mai locsolástól..
/BI/
Kép. Net

Mert mindennek oka van

Mert mindennek oka van...
" Ahogyan öregszünk,általában úgy növekszik a testsúlyunk is.Ez azért történik,mert hihetetlen mennyiségű információt gyüjtünk össze a fejünkben.És természetesen egyszer eljutunk arra a pontra,amikor ez a sok információ már nem fér bele a fejünkbe.Ekkor kezdjük el az információkat a teljes testünkben gyűjtögetni.
Na,ezek után minden világos,ugye?"
Én nem vagyok túlsúlyos!!!