2017. január 7., szombat

Szögre akasztott bakancs

Észre sem vettem, folyton csak mentem,
s közben az idő elszállt felettem,
feküdtem völgyben, megmásztam hegyeket,
néztem a csúcsokon tekergő fellegeket.

Elmerültem olykor nyakig a sárban,
megkapaszkodtam egy vékony hajszálban,
küzdöttem mindig szívvel, reménnyel,
de a  célomat soha nem adtam fel.

Ha sors kergetett, szedtem a lábam,
részem volt ámulni sok-sok csodában,
mélyen érintett mások szenvedése,
s e gépies kor tehetetlensége.

Elfáradtam.Elnyűtt bakancsomat
a lét meredek falára akasztottam,
az idő majd lemossa róla a port,
mely rárakodott, mikor egy senki
zarándokolt...

Bartha Ilona
Kép: Net


.

2017. január 4., szerda

Köszönet

Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik születésnapomon felköszöntöttek. Igazi meglepetés és öröm volt számomra a mai nap. Egyrészt azért, mert 1-2 év óta már sehol nem jegyzem a születési dátumomat, arra gondolva, hogy idősebb korban az ember már legszívesebben elfelejtené, ennek ellenére olyan sokan gondoltatok rám.
Tudjátok, ha az ember öregszik, már minden baja előjön. Itt fáj, ott fáj, Uram bocsá' elfelejt dolgokat, kétszer annyi idő alatt csinálja meg azt a munkát, amit korábban szinte észre sem vett és már elkészült vele.Mindezt nem panaszként írom, adja Isten, Nektek is legyen módotok a sors kegyelméből megtapasztalni.
Mégis: érdekes, néha magam csodálkozom a legjobban , hogy már ebben a szép korban vagyok. Ugyanis a testi bajokat leszámítva mintha ugyan olyan lennék, mint fiatal koromban. A humoros dolgokon hagosan és szívből kacagok, a fájdalmas esetek éppúgy megviselnek, mint régen.Sőt, az idő jóvoltából rámrakódott tapasztalatoknak köszönhetően még kiegyensúlyozottabb,nyugodtabb lettem.
Ma felhívott egy barátnőm és az előbbi dolgokról beszélgettünk. Akkor magyarázatként a következőket mondta, amit Kóbor János említett egy interjúban: az előbbiekben leírtak azért vannak így, mert "egy idő után a test és a lélek különválik".Ezt eddig is sejtettem, hiszen sokat hallottam, hogy a lélek nem öregszik, de ilyen módon megfogalmazva még nem hallottam. Még mondja valaki, hogy az ember nem tanul a sírig!
Mégegyszer mindenkinek köszönöm!

2017. január 2., hétfő

2017

Hahaj! Jaj, de szép az élet! :)
Kigúvadt szemekkel lestem, -közben imádkoztam,-vajon ki lesz az, aki elsőként boldog új évet kiván? Mert nem mindegy ám, én babonás vagyok! Hurrá, férfi volt, Isten áldja meg! Az a mondás, hogy egy nő akkor lesz boldog az új évben, ha ezt a kívánságot egy férfi mondja ki először. Hát én már most boldog vagyok, pedig a lábam ezt az évet tapossa még, de holnap már átmegyek az új év nyitott tölgyfakapuján..Őszintén mondhatom, boldog vagyok, nekem ennyi most bőven elég. A kívánalom fordítottjáról nincs tudomásom, de nem is érdekes, hiszen minden férfi boldog lehet, aki mellett ott van egy szerető nő, lehet az anya, feleség, barátnő.Nem fejtem ki, miért, úgyis tudjátok, érzitek.
Boldogságomban neki is estem a kocsonyafőzésnek. Gyarló ember lévén a kocsonyát annyira szeretem, hogy korona a boldogságomon.
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás

Új év,-új kezdet

Új év,- új kezdet
"Ne tartogass semmit különleges alkalomra.Mert életed minden napja különleges alkalom."
Tegnap kicsit áttekintettem az eddigi életemet. Évkezdetén az ember mindig csinál valamiféle számadást, mintegy okulásul, hogy amit elrontottam, azt ebben az évben majd másképpen csinálom, a szép dolgokat megismétlem.
Új év,-új kezdet- szokták volt mondani.
Én most elhatároztam, semmit nem fogadok meg, semmit nem csinálok másképpen, folyjanak a dolgok úgy, ahogyan a sors hozza.
Egy bizonyos kor után nem szabad a múltba temetkezni, hanem örülni kell minden napnak, nem lázongani, hanem tevékenyen kell megélni a napokat.
Az idő nem kérdez. Az idő megy, mindig előre. Ellentétben a fizikával, az idő a mi utunk, amelyen haladva néha bukdácsolunk, néha simább szakaszokhoz érünk, néha elfáradunk, megpihenünk.
Én úgy döntöttem, lehetőségeimhez mérten tartalmasan, szorgoskodással, hasznosan, békésen, derűsen próbálok a még hátralévő utamon végigmenni. Tisztelem az időt, minél kevesebb van belőle, annál jobban...
E gondolatok jegyében kivánok mindenkinek derűs, szép napot!
Bartha Ilona
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Hozzászólás