2017. december 27., szerda

50 játékhét, Gold Pen

oli Szep
Kedves csoport társaink, kedves játékosok!
A 49. játékhetet lezárjuk. Hozzuk a 50. játékhét képeit.
Első kép : Orosz Piroska . Cime szabadon választott.
Karácsony, a szeretet ünnepe. A karácsony a legkedvesebb, a leghangulatosabb ünnepek közé tartozik. Erre az ünnepre nagy örömmel készülődünk, hiszen karácsonykor a legkeményebb szív is megenyhül. mikor megszületik a megváltónk.

Második kép: Szép Jolika Címe: SZINTÉN SZABADON VÁLASZTOTT.
Egy üdvözitőnk van Jézus.........
- 5x4 soros verset írjon, ennél hosszabb ne legyen,
- vagy húsz soros kötetlen versek érkezzenek a feladványra !
Köszönjük szépen, várjuk verseíteket: a Vezetőség. Áldott Békés Ünnepeket kívánunk mindenkinek !2017.12.20.




 50. heti játék értékelése -1. kép

Bár már túl vagyunk Karácsony szent ünnepén, reménykedjünk abban, hogy az ünnep üzenete az soha nem múlik el, beépül a lelkünkbe, a napjainkba, az egész életünkbe. Karácsony a szeretet ünnepe, Jézus születése. A képen a szent család látható, a kis Jézus megszületése.
A játék témája: írni erről  a képről, akár kötött, akár szabadverset.
Sajnos elkövettünk egy hibát: a kiíráskor nem említettük meg, hogy a versek 5x4 sorosak, vagy 20 sornál nem hosszabb versek legyenek.Mentségünkre legyen mondva, a többi játéknál is ezek voltak a feltételek, utólag Gyöngyi Salláné egy bejegyzésben erre fel is hívta a figyelmet.
Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok vers-szakértő és mint mindig, most is szubjektív érzéseimre hagyatkozva értékelek.
 
A játékra 11 vers érkezett, a beérkezés srrendjében néhány szót a versekről:
 
1.Horváth János: csillagfényben. -János, a Tőled megszokott formában megható, szép verset írtál. Gondolataink találkoztak.
2.Ágnes Tihanyiné Takács: Karácsony - Kedves Ágnes, őszinte fájdalommal átérezted azoknak a helyzetét, akiknek nem adatott meg, hogy az ünnep melegével, szeretetével érezzék , átéljék e meghitt ünnepet. Felhívtad a figyelmet ezen embertársainkra. Köszönöm. Sajnos egy versszakkal többet írtál.
3. Margit Szabó Kila: Káprázatos csoda. -A téli természet szépségeiből kiemelve írtál egy nagyon szép verset Jézus születéséről. Olyan kár, hogy versed egy kicsit hosszabbra sikeredett!
4.Birta Angéla Angi: Patyolat-gyermek - Angikám, a Te lángoló kis lelkeddel nagyot alkottál, versedben tükröződik a szeretet és tisztelet Isten Fia iránt. Ha megengedsz egy megjegyzést: tudom, Székelyföldön igazán ismerik a magyar szavak értelmét, nálunk egy-két szó hétköznapiasabbá szineződött. Ilyen szó: a patyolat, talán tisztát kellett volna írni helyette, de ez csak az én megátásom, lehet, hogy nem értetek vele egyet.
5. Andrea Göbölösné Rezső: Megszületett - Nagyon tetszett a versed, tartalmi és formai szempotból is. Hűen ábrázoltad a képen látottakat!
6.Márta Bosnyákné Harpauer: Megérkezett - Szépen levezetted Jézus életét, tetteit, csodáit, születéstől a meghalásig. Végül a kérdés: megédemeltük-e vajon, hogy életét adta értünk, gyarló emberekért? Igen, elgondolkodhatunk ezen... Sajnálom, hogy a Te versed is hosszabb lett a
megengedettnél..
7. Tünde Szerencsés:  Bár örökké tartana - Karácsony békéjéről, a meghittségről, szépségéről nagyon kedves verst írtál, Tünde. Alaki, formai szempontbó kiváló.
8. Joli szép: Zord éjjel - Szeretettől átitatva írtad le a képen látottakat, Jézus születését. A versed olyan, mint egy ima, sajnos, kicsit hosszabb lett a megengedettnél.
9. István Rostás: Ő a Megváltónk - Szépet írtál a Megváltó születéséről-egy hibával. Ő Karácsony estéjén született, azt ünnepeljük. Lehet, hogy a Bibliában írtak szerint akkor,a születésekor őszies idő volt(mint most itt) ,de az nem azt jelenti, hogy ősz volt...
10. Edit Szabó: Jézus születése - Kedves Edit, most is, mint mindig, precizen írtál, mind tartalmi és formai szempontból arról, amit a képen látsz. Nagyon tetszett!
11. Bíró Antalné Marton Veronika: Szenteste -Azt tudom írni, amit Editnek. Szép vers.
 
Most jön a legnehezebb, az értékelés, mondanom sem kell, nagyon nehéz, mindnyájan szép verset írtatok, a különbség talán annyi, hogy többen eltérteke a "mérettől".
Tehát:
I.  helyezettek megosztva: Bíróné Antal Veronika,Edit Szabó, Andrea Göbölösné Rezső.
II. helyezettek meosztva:Birta Angéla Angi, Horváth János, Tünde Szerencsés
III. helyezettek megosztva: Ágnes Tihanyiné Tamás, Margit Szabó Kila, Márta Bosnyákné Harpauer,
István Rostás
Admin-díj: Jolika Szép
Szeretettel gratulálok Mindnyájatoknak!
Tisztelettel: Bartha Ilona

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése